14 Diepgaande Alice in Wonderland-citaten die diepe levenswaarheden onthullen

Geplaatst in Geest lichaam en geest

4 Aug
14 Diepgaande Alice in Wonderland-citaten die diepe levenswaarheden onthullen image 1

14 Diepgaande Alice in Wonderland-citaten die diepe levenswaarheden onthullen

Deze citaten van Alice in Wonderland zijn precies wat je nodig hebt. Het meesterwerk van Lewis Carroll kan je door moeilijke tijden heen helpen en je tegelijkertijd een gevoel van grillige aanmoediging geven. Positieve uitspraken kunnen u bereiken als andere dingen misschien niet werken. Om een beetje magie aan je leven toe te voegen, strekken deze citaten van Alice in Wonderland je uit en raken je diepste wezen. Ze zullen ook enkele diepe waarheden over het leven onthullen en zullen u veel overpeinzing geven. "Ik ben niet raar, raar, af of gek, mijn realiteit is gewoon anders dan de jouwe." -De Cheshire Cat Het is veel beter om jezelf te zien als een uniek individu dan om je rot te voelen over de rare dingen die je doet. De Cheshire Cat heeft ons geleerd hoe we onze verschillen met citaten uit Alice in Wonderland kunnen waarderen. 'Als je in mij gelooft, zal ik in je geloven. Is dat een koopje? " -De Eenhoorn Het vertrouwen dat we in elkaar hebben kan eenvoudig zijn. Het enige dat nodig is, is menselijkheid en wederzijdse vriendelijkheid om in vrede te leven. "Ik zie niet in hoe hij het ooit kan afmaken als hij niet begint." -Hoofdstuk 9, The Mock Turtles Story Dit citaat uit Alice in Wonderland laat ons het belang van motivatie en kracht zien. Kortom, je kunt niet slagen zonder het een kans te geven. Dit is een bemoedigend citaat dat een simpele maar oogverblindende waarheid onthult. "Het heeft geen zin om terug te gaan naar gisteren, want ik was toen een ander persoon." -Alice in Wonderland Dit is een bewijs van hoe we niet in het verleden zouden moeten leven. We zijn echt van de ene op de andere dag verschillende mensen. We moeten dit feit accepteren en ervan genieten. "Ik ben niet verplicht om u te begrijpen." -Mad Hatter Van alle citaten van Alice in Wonderland spreekt deze mij het meest aan. Ik heb me vaak afgevraagd wat mensen van me dachten, en ik maakte me zorgen over hoe ik kon veranderen. Toen besefte ik dat het niet mijn verantwoordelijkheid was om te zijn wie ze wilden. In feite maakt het niet uit of mijn persoonlijkheid überhaupt logisch is. "Waarom heb ik voor het ontbijt soms wel 6 onmogelijke dingen geloofd?" -De Witte Koningin, door het spiegelglas Misschien hebben we niet allemaal zo'n grote fantasie, maar velen van ons wel. Ja, het is mogelijk om wakker te worden en in dromenland te vallen, terwijl je een tijdje aan het onmogelijke denkt. "Ik ben niet gek. Mijn realiteit is heel anders dan de jouwe. ”-Cheshire Cat Haat je het niet als mensen je gek noemen? Ik weet dat ik dat doe. Maar onthoud dit, je bent net zo normaal als degene die je gek noemt. We hebben allemaal onze eigen manier van leven en gelukkig zijn. "De beste manier om het uit te leggen is door het te doen" -De Dodos Ja! In plaats van veel woorden te nemen en aanwijzingen te herhalen, doet u gewoon wat er moet gebeuren. Daden zijn tenslotte krachtiger dan woorden. “Dit was geen bemoedigende opening voor een gesprek. Alice antwoordde nogal verlegen: 'Ik - ik weet het nauwelijks, mijnheer, op dit moment - ik weet tenminste wie ik was toen ik vanmorgen opstond, maar ik denk dat ik sindsdien verschillende keren moet zijn veranderd. […] Hoe raadselachtig zijn al deze veranderingen! Ik weet nooit zeker wat ik ga worden, van het ene op het andere moment. " -Alice Veranderingen komen, en dat moeten we onder ogen zien. Soms hebben veranderingen helemaal geen zin, maar nogmaals, dat moeten we accepteren. Veranderingen maken het ook moeilijk voor ons om precies te begrijpen wie we zijn. Ik denk dat we ons aan ten minste één constante moeten vasthouden om deze veranderingen te waarderen… en laat dan alle anderen ons continu ontwikkelen. "Verbeelding is het enige wapen in de oorlog tegen de werkelijkheid" -The Mad Hatter Oh, hoe diepzinnig lijkt dit citaat van Alice in Wonderland te zijn. Het is eenvoudig en toch zegt het zoveel over hoe om te gaan met het leven en zijn problemen. De realiteit is hard, maar de verbeelding neemt ons een tijdje weg. Wat een krachtig wapen inderdaad. 'Pijn vergeten is gemakkelijk. Onthoud het, kwellend. Maar het vinden van de waarheid is het lijden waard. " -Cheshire Cat Pain is iets vreemds, een eigenaardigheid. Het maakt ons gevoelloos als we het terugduwen, het verscheurt ons als we erover nadenken, maar als we de waarheid vertellen, is het elk grammetje pijn waard. Dan zijn we vrijgelaten en ontzorgd. "We zijn allemaal gek hier. Ik ben boos en jij bent boos ”-Cheshire Cat Het is waar, er is een klein beetje waanzin in ons allemaal. Ik denk dat we al onze kostbare eigenaardigheden moeten omarmen en ze ten goede moeten gebruiken. "Begin bij het begin, zei de koning heel ernstig, en ga door tot je aan het einde komt: stop dan." -De koning Deze eenvoudige uitspraak van Alice in Wonderland vertelt ons het voor de hand liggende. Het citaat wil dat we nu beginnen en wanneer we niet meer kunnen doen, dan stoppen we de achtervolging… wat dat ook mag zijn. "Alles heeft een moraal, als je die maar kunt vinden." -De hertogin Hoe erg het ook lijkt, er zit een moraal in het verhaal. Er is een reden, een oorzaak en een grote openbaring. Open gewoon je ogen en je geest om het te zien. Alice in Wonderland: een unieke inspiratie Je denkt misschien dat Alice in Wonderland een vreemd verhaaltje is, maar als je wat beter kijkt, zul je grote wijsheid opmerken. Magische wezens zoals de Cheshire Cat, het White Rabbit, de March Hare en de Mad Hatter zijn slechts enkele van de eigenzinnige maar wijze metgezellen tijdens Alice's avontuur. Bovenkant van formulier Onderkant van formulier

Gerelateerde artikelen

12 Jan
Een ´Spiritueel leven´ met Corina Talbot
Een ´Spiritueel leven´ met Corina Talbot

Een ´Spiritueel leven´ met Corina Talbot

4 May
Mei horoscopen
Mei horoscopen

Kijk wat May voor ons allemaal in petto heeft