Inleiding tot Pilates

Geplaatst in Geest lichaam en geest

3 Mar
Inleiding tot Pilates image 1

Gelukkig maart allemaal,

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de interesse die jullie hebben getoond in deze pagina en voor jullie geweldige reacties en voortdurende steun.

Voor degenen die me al vele jaren kennen, zullen weten dat ik een toegewijd Gym Bunny was, oh ja! Ik heb vele uren doorgebracht met spinnen, Body Pump, fietsen en in het algemeen alles waardoor ik calorieën verbrandde en veel zweet. Omdat je zo fit blijft, toch? Ik leed 12 jaar aan een arthritisch heupprobleem, dat alleen maar erger werd en uiteindelijk alleen maar een paar pijnlijke stappen met een stok kon lopen. Ik vond het echt niet leuk en voelde me behoorlijk in verlegenheid gebracht, aangezien ik pas in de veertig was, waardoor ik alle oefeningen moest opgeven en een beetje een bankappel werd en behoorlijk negatief over mezelf was. Het was echt een neerwaartse spiraal, maar de geweldige gezondheidsdienst hier in Spanje hielp me 3 jaar geleden met een heupprothese. De chirurg zei dat ik kon lopen, lopen en dan nog wat lopen, maar geen van de andere oefeningen die ik vroeger deed.

Ik sprak onlangs met een vriendin van mij, Clare Wells, en vertelde onlangs hoe ik me voelde en hoe ik een vrouw van een bepaalde leeftijd was; dat ik mijn zelfvertrouwen had verloren door te sporten. Nou, ze heeft mijn ogen geopend voor activiteit waar ik nog nooit aan had gedacht! Mijn leven is erg druk en tegen de tijd dat dit probleem uit is, ben ik begonnen met enkele Pilates-sessies. Clare is erg gepassioneerd om mensen te helpen met hun gezondheid en fitness en bewijst een bron van kennis. Dus ik begin aan een reis van herstel en ik vroeg Clare er meer over ………… ..

Corina Talbot

Het is altijd een passie van mij geweest om anderen te helpen hun doelen te bereiken, of ze nu op fysiek of mentaal niveau zijn. Ik voelde me aangetrokken tot Pilates als een manier van genezing, in verbinding met de geest en het lichaam.

Door de vereiste concentratie is de geest gefocust en hierdoor kan het lichaam van binnen en van buiten genezen.

Er zijn veel gezondheidsvoordelen voor pilates, hoewel ze niet per se duidelijk zijn vanwege de 'lage' aard ervan. Pilates kan de ´Flexibiliteit & Kracht´ van het hele lichaam versterken.

In de jaren 1920 introduceerde Joseph Pilates uit Duitsland zijn methode in Amerika om gewonde atleten en dansers te helpen veilig weer te trainen en fit te worden. De resultaten waren duidelijk en vloeiden naar de hoofdstroom van oefeningen die voor iedereen geschikt waren.

Pilates kan aëroob en niet-aëroob zijn, maar voordat het woord aëroob paniek veroorzaakt, wil ik eerst de betekenis van aërobe activiteit uitleggen. Het hoeft niet te betekenen dat er rondspringen, waardoor kortademigheid ontstaat, aëroob betekent het bevorderen van de circulatie van zuurstof door het bloed, waardoor de ademhaling wordt versneld. Elke toename van de ademhaling vertaalt zich in aërobe activiteit.

Het is altijd raadzaam om medisch advies in te winnen voordat u aan een nieuw oefenprogramma begint.

Dus, terug naar Pilates - Het verlengen en strekken van alle belangrijke spiergroepen. Pilates kan u helpen om op een gecontroleerde en evenwichtige manier sterk en slank te worden. Elke beweging vereist concentratie om je 'middelpunt' te vinden om je lichaam onder controle te houden. Geen enkele spier wordt tot het punt van uitputting bewerkt.

Er zijn veel voordelen van doorgaan met een normale Pilates-routine, waaronder verbeterde flexibiliteit, kracht, verbeterde spiercontrole, verbeterde stabiliteit van de wervelkolom, betere houding, een toename van de longcapaciteit, lichaamsbewustzijn, verbeterde concentratie, stressmanagement en ja, ontspanning.

Natuurlijk willen we veranderingen van de ene op de andere dag zien, maar in werkelijkheid is er geen wonder! U kunt echter relatief snel resultaten verwachten.

Om Joseph Pilates te citeren ´in 10 sessies voelt u zich beter en in 20 sessies ziet u er beter uit´.

Pilates is een geweldige manier om fit te worden en in vorm te blijven, ongeacht uw leeftijd of fitnessniveau, vooral goed na afwezigheid van lichaamsbeweging en operaties van welk type dan ook. Je kunt naar een klas gaan of in het comfort van je eigen huis zijn. Dus waarom zou u het niet proberen!

Clare Wells

cwhealthandfitness46@gmail.com

BA Science (Open) cum laude 31/12/2004

Diploma's in gezondheidswetenschappen - Sport en fitness met trainingsinstructie - Sport, fitness en coaching 21/12/1999

Gerelateerde artikelen

1 Apr
Horoscopen van april
Horoscopen van april

Deze maand zal ik iets zeggen over Saturnus, een langzaam bewegende planeet die bekend staat als "The Victorian Father" van de kaart, terwijl hij ons onze zwaarste lessen brengt.

12 Jan
14 goede voornemens voor je geest, lichaam en ziel
14 goede voornemens voor je geest, lichaam en ziel

Elke week slechts één kleine stap zetten, kan tot grote verbeteringen leiden en veranderingen in levensstijl beter beheersbaar maken.